OPLEIDING

PROFESSIONELE BOKSCOACH

Boksen is in de eerste plaats enorm populair als recreatieve sport en conditietraining. Naast het verbeteren van de algehele conditie en het ontwikkelen van een sterk en stabiel lichaam, biedt boksen daarnaast ook inzichten in persoonlijke groei en zelfbewustzijn. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er steeds meer hulpverleners (psychiaters, psychologen, therapeuten, coaches, ...) de voordelen van het boksen erkennen en elementen van de sport integreren in de werksetting. 

Er is een groeiende erkenning van de kracht van deze vechtsport als een lichaamsgerichte en verhelderende benadering binnen diverse vormen van interventie en begeleiding. Het biedt cliënten waardevolle ervaringen, emotionele belevingen, meer zelf- en lichaamsbewustzijn, kunnen loskomen van vastgeroeste patronen, etcetera. 

Onze zesdaagse opleiding tot "professionele bokscoach" is met zorg ontwikkeld om je als "coach" te voorzien van essentiële, praktische en theoretische basiskennis, alsook ervaring en vaardigheden; noodzakelijk voor het effectief en verantwoord inzetten van het boksen. Met grote betrokkenheid delen wij onze expertise en begeleiden we je in het ontwikkelen van de vereiste competenties om het "coachend boksen" succesvol te integreren in het kader van een professionele setting. Eveneens bieden we ondersteuning bij het verkennen, ervaren, begrijpen en aanleren van de veelzijdige mogelijkheden die het boksen te bieden heeft.

Na afronding van deze opleiding heb je een stevige basis om bokscoaching toe te passen binnen jouw eigen werkveld. Naast je "persoonlijke" ontwikkeling ben je je eveneens bewuster van je "professionele" ontwikkeling. 


This therapy will let you feel an indescribable ecstasy and delirium in melting, as it were, into the system of being, in identifying yourself with the whole of your nature.