BOXING - BREATHING - BEING


Waar woorden tekort komen of niet gevonden worden,     zegt beweging vaak meer dan genoeg.


BBB is een driedaagse retraite boordevol 

B (Boxing), B (Breathing) & B (Being)


"Boxing en Breathing" is een combinatie van therapeutisch boksen en bewust verbonden ademen. Enerzijds is het een fysieke en krachtige ontlading van spanning, emotie, pijn, ... en anderzijds is het terug opladen met nieuwe levensenergie. 

Bewust verbonden ademen is een simpele en doeltreffende ademtechniek waarmee we het lichaam zijn werk laten doen. Door de in- en uitademing aan elkaar te verbinden komt je lichaam in een energetische dimensie waarbij blokkades, angsten, thema's en oude herinneringen worden aangeraakt. Laagje per laagje wordt er naar de essentie toe gewerkt. Je lichaam geeft enkel vrij wat je op dat moment nodig hebt en aankan.

Door krachtig en bewust te ademen zonder pauze worden oude emoties terug naar het bewuste niveau gebracht, gaan we deze doorvoelen en ademen we er doorheen. Dit werkt door tot op celniveau. Je voelt je lichter.

Door verbonden te ademen brengen we weer stroming op de plaatsen waar het nodig is. Deze ademtechniek helpt je om op natuurlijke manier de weg te vinden in balans en verantwoordelijkheid. We bouwen dit geleidelijk aan op. 

Je lichaam wil je wat vertellen en vraagt je aanwezigheid. Het is namelijk de bewaker van jouw waarheid. Van elke seconde van je leven. We gaan het lichaam aanspreken om hierin nieuwe keuzes te maken en andere wegen te bewandelen.

Ons lichaam weet perfect wat het aankan, wat het nodig heeft en waar het naartoe wil.

"Being" is bewegend aanwezig zijn met jezelf en de ander. 

Om anderen te kunnen bewegen moet je zelf bewogen zijn.

Er zijn zes redenen waarom bewegen zo belangrijk is:

  1. Bewegen is goed voor hart en bloedvaten. 
  2. Bewegen kan de kans op hart- en vaatziekten met 20 tot 30% verlagen.
  3. Bewegen maakt je fitter. Je spieren worden sterker en je conditie verbetert.
  4. Bewegen zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Het vermindert stress, angsten en depressieve gevoelens.
  5. Bewegen verbetert de kwaliteit van je slaap. Je komt makkelijker in slaap én je slaapt beter.
  6. Bewegen zorgt ervoor dat je gemiddeld langer leeft. 

We gaan onder andere wandelen. Door frisse lucht en natuur om je heen verankert je geest zich weer helemaal in je lichaam. We openen de zintuigen, voelen de wind op de huid, kijken naar de lucht, het licht , de schaduwen en de kleuren om ons heen. 

Als bewegen al een tijdje moeilijk en/of pijnlijk is (bijvoorbeeld door chronische pijn: fibromyalgie, CVS, TMS, ...) leren we dit terug opnieuw doen door gebruik te maken van Smovey's, door te leren om te verkleinen en te vertragen i.p.v. te rekken en te strekken. We doen dagelijks een korte integratie-oefening die je na het weekend elke dag thuis kan doen om dicht bij jezelf te blijven. 

In essentie wil het leven zich uitdrukken. Het is de kunst van 'repressie' weer terug te bewegen naar 'expressie'. Transformatief, creatief, expressief, ... schrijven helpt om een gesprek met jezelf en de nog onbekende delen aan te gaan. Papier is geduldig en ontvangt zonder oordeel. Wat je hebt neergeschreven spiegelt zich terug omdat een schrijfsessie afgerond wordt met de gelegenheid tot reflectie.


Begeleiders: Lieve Van Beeck & Daniel Ciccodemarco ( www.cicco.be ) 

Data: 28 (start 10:00), 29 en 30 augustus 2024 (einde 16:00)

Locatie: Het Verblijf ( www.hetverblijf.be ) Lennik

Kostprijs: €  525, 00 (kamer alleen) € 495, 00 (kamer met iemand anders delen), € 465 (kamer met twee anderen delen). Elke kamer heeft een eigen badkamer en toilet. De grotere kamers hebben een kleine zithoek. Wie eerst is, is eerst. Als bepaalde kamers vol zijn, dien je een andere keuze te nemen. 

Inclusief ontbijt, middagmaal en avondmaal, lounge met bibliotheek, zitkuil met vuurschaal, prachtige tuin met vijver, salon  

NOG 6 PLAATSEN VRIJ 

Dit weekend is voor iedereen die goesting heeft om zacht te boksen, bewust verbonden te ademen, subtiel te bewegen, wat laagjes dieper thuis te komen,  ... alles mag en niets moet. Elke activiteit is een uitnodiging en geen verplichting ! Een kadootje voor jezelf om te ontladen en op te laden en vol energie de zomervakantie af te ronden. 

OOK VOOR MENSEN MET CHRONISCHE PIJN !!


 "Wonder, vind mij".

Het gaat ervan uit dat het wonder dat jij zoekt, jou ook zoekt. 

Ik geloof dat het wonder jou al heel lang zoekt! 


Wat je mag verwachten: 

        bewust verbonden ademen & andere ademtechnieken 

                  therapeutisch boksen, kennismaken met verschillende bokstechnieken 

                            bewegen met smovey's en TRE (Stress en Spanning loslaten), Authentic Movement 

                                      transformatief wandelen, ten volle gebruik maken en genieten van en via alle zintuigen  

                                                 een cacaoceremonie (met of zonder microdosering truffel), gevolgd door een ademsessie 

                                                            (vuur)meditatie, op adem komen, creatief schrijven, creatief bezig zijn, stilte en rust ...


Doe mee in een groep van levenslustige mensen en ervaar de kracht van therapeutisch boksen, bewust verbonden ademen, één zijn met de natuur, in beweging komen, verschillende vormen van meditatie, verschillende vormen van creatie, ... én de groepsenergie die het allemaal nog sterker maakt.