LICHAAM & BEWUSTZIJN

De geniale dingen die je doet zonder er bij na te denken komen uit je wonderbewustzijn.


Het lichaam is een krachtig instrument dat communiceert met wat er in ons leeft, zonder tussenkomst van ons denken. Het is de plek waar onze diepste beweegredenen en onbewuste patronen zich manifesteren. 

Het bewuste is het gewaarzijn in de huidige moment, gericht naar binnen en naar buiten. Hier doe je doordachte waarnemingen en je bent je bewust van je mentale reacties. Het bewuste is alles wat je weet en dat je weet wat je weet

Het onderbewuste bevat toegankelijke informatie waar je je pas bewust van wordt op het moment dat je het nodig hebt. Hier zijn veel van je herinneringen opgeslagen. Sommige herinneringen komen pas in je op als iemand ernaar vraagt, of wanneer er een trigger is die de herinnering bij je oproept. Hoe dieper herinneringen in je onderbewuste liggen, hoe sterker de trigger moet zijn om ze naar het bewuste te laten komen. Het onderbewuste is alles wat je weet, maar waarvan je (even) niet weet dat je het weet, totdat je het nodig hebt. Het is als het ware een opslagplaats van alles waarvan je je niet tegelijk bewust kan zijn. 

Het onbewuste bevat primitieve, instinctieve verlangens en behoeften maar ook informatie en herinneringen waar je geen toegang (meer) toe hebt. Ons gedrag wordt echter wel in grote mate beïnvloed door alles wat er in het onbewuste opgeslagen ligt. Het zijn onze onbewuste krachten (overtuigingen, patronen, subjectieve weergave van de werkelijkheid, onderdrukte emoties, automatische vaardigheden en reacties, subliminale boodschappen, gedachten en gewoonten, complexen, fobieën, verlangens, ...) die ons gedrag sturen. Alles waarvan je niet weet dat je het weet en dat niet beschikbaar is, huist in het onbewuste. 

Hoe meer we ons bewust zijn en worden, hoe meer we kunnen worden wie we willen zijn onder het motto: "Wie mag ik zijn van mezelf"? 

Werken met ons lichaam stelt ons in staat om toegang te krijgen tot deze onbewuste lagen en ze te verkennen en te transformeren. Boksen biedt een waardevolle aanvulling op traditionele gesprekstherapie en opent een deur naar diepgaande transformatie en groei.